FI / EN
Autopurkaamo: käytetyt autonosat
Autopurkaamomme myy edullisesti autoja,autojen purkuosia,renkaita ja autotarvikkeita. 
Toimitukset ympäri maailmaa. Ostamme myös autoja. Purkamo toimintaa jo vuodesta 1971!
Hajottamomme vastaa sekä moottoriajoneuvojen purkamisesta että kierrätyksestä. 
Purkuosia löytyy lähinnä japanilaisiin ja eurooppalaisiin ajoneuvoihin.

Nurmon Autopurkaamo Oy

Nosturintie 2, 60550 NURMO (ks. ajo-ohjeet)
Puh. 06-4146 051

Myy autosi meille, ostamme uudemmat kolari- ja epäkuntoiset autot käteisellä. Otamme myös veloituksetta purkuautoja vastaan. Lisätietoa kierrätyspalvelustamme.

Autojen kierrätyspalvelu

Lyhyesti

Autopurkamomme vastaanottaa ja käsittelee käytöstä poistettavat ajoneuvot voimassaolevien määräysten mukaisesti. Autot on pääosin hankittu Suomesta; autoliikkeistä, yksityisiltä henkilöiltä ja vakuutusyhtiöiltä.

Käytetyt auton varaosat: kierrätettävien autojen purkuhalli
Autojen purkuhalli

Kun olemme vastaanottaneet autosi, niin saat romutustodistuksen, jolloin autosi tiedot siirretään kierrätysjärjestelmään. Tällöin autosi poistuu rekisteristä ja vuosittaiset verot päättyvät, kun järjestelmästä lähtee tieto Ajoneuvohallintokeskukseen. Samalla lähetetään tietoa vakuutusyhtiöllesi auton vakuutuksen päättämistä varten. Kierrätykseen lähetettyä, romutuspoistettua autoa ei enää pysty uudelleenrekisteröimään.

Käytetyt auton varaosat: kierrätettävien autojen tuonti
Purkuautoja tulossa vakuutusyhtiön varastolta

Kierrätyspalvelumme toimintakuvaus

  • Asiakas ilmoittaa romutettavasta ajoneuvosta vastaanottopisteellemme puhelimitse / sähköpostilla.
  • Asiakas ottaa mukaan (ei pakollista, nopeuttaa asiointia) auton rekisteriotteen tai rekisteröintitodistuksen (myös luovutusosa) ja henkilöllisyystodistuksen. Huom! Ainoastaan auton omistajalla on oikeus romuttaa auto. Mikäli auton vie romutettavaksi joku muu kuin omistaja, on oltava valtakirja auton omistajalta. Tulosta valtakirja.
  • Asiakas tuo auton vastaanottopisteeseemme. Jos et pysty tuomaan autoasi, niin hakupalvelumme hakee autosi. Samalla tehdään luovutusdokumentit.
  • Vastaanottopisteemme poistaa ajoneuvon ajoneuvorekisteristä ja asiakas saa tästä heti mukaansa romutustodistuksen. Näin ollen asiakkaan ei tarvitse erikseen ilmoittaa poistettavaa ajoneuvoa Ajoneuvohallintokeskukselle (AKE).
  • Kierrätettävät ja osina hyödynnettävät osat sekä ongelmajätteet poistetaan. Jäljelle jäänyt metalliromu lähetetään Stena Metalli Oy:lle jatkokäsittelyyn.

Kumppanit, määräykset ja ympäristönsuojelu

Tiesitkö, EU:n romuautodirektiivin mukaan romuajoneuvon painosta on uudelleenkäytettävä tai hyödynnettävä vähintään 95 prosenttia vuodesta 2015 alkaen. Lisätietoa kierrätyksestä ja kierrätyslainsäädännöstä .

Nurmon Autopurkamo kuuluu järjestäytyneisiin autopurkamoihin (Suomen Autopurkamoliitto r.y.:n jäsenliike) ja meillä on ympäristö-, sijaintipaikka- yms. luvat kunnossa, mikä takaa myös varaosien uudelleen käytön EU-direktiivin ja Suomen jäteasetuksen mukaisesti. Purkaamomme kuuluu myös valtakunnalliseen akkujen kierrätysverkostoon. Meillä voit kierrättää lyijy-happoakut ilmaiseksi!

Ongelmajätteiden käsittely ja varastonti tapahtuu määräysten mukaisesti. Näin ollen myös ympäristörasitus saadaan mahdollisimman pieneksi. Lisäksi henkilöstöllämme on useiden vuosien autojen kierrätyskokemus. Lisätietoa ympäristön suojelutoimenpiteistämme.